İstanbul Dekoratif kültür taş

Sayan; Kültür Taşı, Dekoratif taş çimento esaslı olup, doğal taşlardan kalıplar alınarak üretilen duvar kaplama malzemesidir. İçerisinde pigment, renklendirici, çimento, katkı maddesi bulunmaktadır. Tüm iç mimari ve Dış cephe projelerinizde kullanabileceğiniz bu ürün dekoratif amaçlı olarak iç ve dış mekanlarınız da dekoratif kültür tuğlası kaplama olarak kullanılmaktadır. Tüm ısı yalıtım malzemelerinin üzerine rahatlıkla uygulama yapılabilmektedir. Tüm konut, villa, idari, kamu, sağlık, sosyal, kültürel yapılarda, Kafe, Pastane, Bar, Mağaza, Restoran, Spor Salonu, Güzellik Merkezi, Kuaför, Ofis, Daire içlerinde, Tv ünitesi arkasında, duvar dekorasyonu tasarımlarında tercih edilir bir uygulama olmuştur. Kültür Taşı, Dekoratif taş ve çeşitleri ile ilgili bizi arayınız…

Kültür taşı imalatı beton esaslı bir dekorasyon malzemesidir. 1’er metrekare kutular halinde son kullanıcıya teslim edilmekte olan dekoratif kültür taşı ortalama m2 ağırlığı 45-50 kg civarındadır. Mimar ve iç mimarlar tarafından en çok tercih edilen duvar dekorasyon malzemesi olan kültür taşı Türkiye pazarına 2000 li senelerden sonra gelmiştir. Kimi zaman bir mağazanın vitrinini süslemekte olan kültür taşı, Villa cephe kaplaması olarak ta karşımıza çıkmaktadır. Hepimizin hayalidir taş duvar kaplama yapılmış bir Villa’da oturmak. Cafe’de arkadaşlarımızla sohbet ederken yaslandığımız duvar kaplaması gerçekçiliği sayesinde doğal taş duvar sanılmaktadır.
Şimdi bu duvar dekorasyonu kaplama malzemesi olan kültür taşı nedir? Birazda ondan bahsedelim…

Kültür taşı nedir ; çimento esaslı olup, doğal taşlardan kalıplar alınarak üretilen duvar kaplama malzemesidir. İçerisinde pigment, renklendirici, çimento, katkı maddesi bulunmaktadır. Doğal taşlardan kalıplar alınarak üretilen kültür taşı imalatı sanıldığı kadar basit değildir. Doğanın vermiş olduğu nimetlerden birisi olarak sayılan doğal taş tozu haline getirilir. Çimento, esas olarak, doğal kalker taşları ve kil karışımının yüksek sıcaklıkta ısıtıldıktan sonra öğütülmesi ile elde edilen hidrolik bir bağlayıcı malzeme olarak tanımlanır. Hidrolik bağlayıcı maddeler, su ile reaksiyonu sonucu sert bir kütle oluşturduktan sonra su içerisinde dağılmayan, sertliğini ve mukavemetini muhafaza eden veya artıran bağlayıcı maddelerdir.
Çimento ile harç ve beton gibi çimentolu ürünler insanoğlunun geçmişte en fazla kullandığı ve gelecekte en fazla kullanacağı yapı malzemesi olmakla beraber aynı zamanda en fazla küçümsenen ve özellikleri en az bilinen malzemelerdir. Belki de bunun nedeni ilk bakıştaki basit görünümleri ve kolay sanılan üretimleridir. Kültür taşı üretiminde olmazsa olmazı iyi bir çimentodur. İyi bir Kültür taşı nedir sorusunun cevabı içeriğinde gizlidir. 2. ham maddesi kumdur. Kum; silisli kütlelerin, doğal taşların, doğal etkenlerle parçalanarak ufalanmasından ya da doğal taş yani kayaların parçalanmasıyla oluşan, genellikle kuvars esaslı granüllü malzemedir. Dekoratif taş üretiminde kullanılacak kum hassas bir şekilde seçilmelidir. İçeriğinde kireç barınmamalı aksi takdirde üretilen kültür taşı zamanla terleme yaptıkça kusacaktır. Kültür taşı kullanılan ham maddeler gereği su emme oranı yüksek yapı malzemeleridir. Kum ve çimento ile üretilen kültür taşı dış mekanlarda hava şartlarına maruz kaldıkça suyu emecek ve bahar aylarında emilen su terleme yaparak dışa vuracaktır.
Kültür taşı üretiminde kullanılan boya pigmentleri toz halinde çimento ve diğer ham madde karışımlarıyla karıştırılır. Dekoratif taş üretiminde kullanılan boya pigmentleri belli reçetelerle çimento ve kum ile harmanlanır.

Türkiye’ de kültür taşı 2000′ li senelerin başlarında karşımıza çıkmıştır. Kültür taşı, dekoratif taş ya da doğal taş olarak ta adlandırılmaktadır. Bahçe duvarlarında, şömine duvarlarında vb. alanlarda sıklıkla karşımıza çıkan taş duvar kaplama ile dekorasyon anlayışınızın değiştirebilirsiniz. Görsellik açısından doğal taşlardan hiç bir farkı olmayan kültür taşı, taş duvar kaplama malzemelerinde aranan bir yapı malzemesi olmuştur. Kültür taşı uygulaması İç ve dış cephe kaplama, cafe, restorant duvar kaplaması ve Tv ünitesi arkasına dekorasyon olarak en çok tercih edilen yapı malzemesidir.
Kültür taşı modelleri ve farklı dokularıyla kafeterya duvarları, lokanta duvarları, otel duvarları, hastane duvarları, okul duvarları, bahçe duvarları, şömine, tv ünitesi arkası, dış cephe taş kaplama gibi her türlü mekanlarda kullanarak ortama sıcak bir hava katabilirsiniz. Kültür taşı modelleri renkleri solma yapmaz. Taş duvar kaplaması ile dekore edilmiş duvarlarınızda, eskitme taş duvar esintisinin içerisinde nostaljik dokularıyla, farklı ton ve renklerle üretilen  Dekoratif taşı modellerinde seçim yaparken iç dekorasyonda kullanılan görsel materyallere dikkat etmeniz gerekmektedir.

Kültür Taşı metrekare fiyatı

Sayan ; Kültür taşı uygulaması ile ilgili öncelikle yapılacak yüzey ve uygulama alanı keşfi yapılması gerekmektedir. Dekoratif taş uygulama yapılacak alan belirlenirken mekanın genişliği ve uygulama yapılacak alanın içerisindeki dekorasyonda göz önünde bulundurulmalıdır.Kültür Taşı metrekare fiyatı ortalama olarak 90 TL ile 120 TL arasında değişmektedir. Doğal taş duvar kaplamalarına kıyasla kültür taşı metrekare fiyatları daha ekonomiktir. Doğal taş duvar uygulamasına kıyasla kültür taşı fiyatları uygulama kolaylığı da günümüz şartlarına göre önemli bir unsurdur.

Kültür taşı m2 fiyatını hesaplarken uygulamada oluşabilecek fire payı da hesaplanması gerekmektedir. Yığma olarak yapılacak olan Dekoratif taş firesi ortalama olarak % 10-15 civarında olacaktır. Kültür taşı paketleme işlemi yapılırken 1,5 cm derz boşluğu hesaplanarak kutulama yapıldığını bilmenizi isteriz. Dekoratif taş m2 fiyatı kutu ağırlığı ortalama olarak 45-50 kg civarındadır. Kültür taşı ile iç dekorasyonunuz da tv ünitesi arkasına taş duvar kaplama uygulaması evinizin ya da iç dekorasyonunuz da değer katacaktır.
Kültür taşı ürünleri ile ilgili İstanbul Anadolu yakası ve Avrupa yakası olarak hizmet vermekteyiz. İstanbul dışı bölgeler için ürün yönlendirme yapılmakta olup, ambar ya da kargo anlaşmalarımızdan faydalanabilirsiniz.

Uygulama

Kültür Taşı ; ekonomik, hafif, harika görünüyor ve doğada bulunan kesme taş gibi görünen kültür taşı ev, villa, iş yeri, ofis, mağaza, cafe, projelerinde kullanabileceğiniz en çok yönlü ürünlerden biridir. Dış mekan cephe kaplaması, şömineler ve hatta yer döşemeleri için hem içeride hem de dışarıda kullanılabilir. Kültür taşı uygulaması, çok az hazırlık gerektiren kolay bir işlemdir. Aynı şekilde, bitmiş yüzeyin çok az bakıma ihtiyacı vardır.

Kültür taşı uygulaması için öncelikle çalışacağınız alanı ölçerek başlayın. Ardından Dekoratif taş uygulaması yapılacak alanınızın m2 sine uygun yapıştırıcı ve derz temin etmeniz gerekmektedir. Öncelikle kullanacağınız kültür taşını seçmeden üzerinde kültür taşı uygulaması yapılacak yüzeyin hazırlanması gerekmektedir. Bu, son dokunuşlarla hazır olduğunuzda Dekoratif taş uygulamasına başlayabilirsiniz.
Duvar dekorasyonunu da bir yenilik yapmak istiyorsunuz ? Sıradanlıktan uzak ve iç mimari dekorasyonunuz da kültür taşı uygulaması yapmaya karar verdiniz. Yapılacak olan kültür taşı uygulaması ile ilgili hiçbir fikriniz ve tecrübeniz yok. O zaman Kültür taşı uygulaması ile ilgili tecrübeli kişilerden yardım almanız gerekmektedir. Dekoratif taş uygulaması iç ve dış mekan taş duvar kaplaması konusunda 15 senelik tecrübemizle hizmet verdiğimiz referanslarımızla en iyi tasarım ve dekorasyon bilgilerimizle Sayan Duvar Kaplamaları olarak bu konudaki tecrübelerimizi size aktarabiliriz.
Kültür Taşı ;Tüm konut, villa, idari, kamu, banka, okul, kolej, sağlık, sosyal, kültürel yapılarda, Alışveriş Merkezi, Otel, Kafe, Pastane, Bar, Gece Kulübü, Mağaza, Restoran, Spor Salonu, Kuaför, Güzellik Merkezi, Ofis, Büro, iş yerlerinde, tatil köylerinde, Daire içlerinde, Tv ünitesi arkasında, duvar dekorasyonu tasarımlarında kullanılan kültür taşı uygulaması ile farklı ambianslar tasarlayıp ortamı sıcak bir hale dönüştürebilirsiniz.

Kültür Taşı Modelleri

İç ve dış mekanlarınızla rahatlıkla kullanabileceğiniz kültür taşı 7 farklı doku ve 4 renk le üretilmektedir. Artpietra Dekoratif taş modelleri Artpietra Amorfo, Artpietra Pizzara, Artpietra Rosa, Artpietra Corte, Artpietra Rio ve Artpietra adı altında üretilmektedir. Tüm Dekoratif taş modelleri ile duvar dekorasyonunuzu renklendirebilirsiniz. Kültür taşı modelleri arasında en çok tercih edilen kültür taşı modeli Pizzara dokumuzdur. İç mekanlarınızda Tv ünitesi arkasına ya da salonunuzda yemek odası takımınızın arkasında kültür taşı modelleri ile farklı ambianslar yaratabilirsiniz.
İç mekanlarınız da yapacağınız duvar dekorasyonu ile bütünlük sağlayacak olan ışıklandırma sistemi de yapacağınız dekorasyonda bir o kadar önemlidir. Doğru aydınlatma sistemi ile yapılacak olan kültür taşı modeli uygulaması görsellik açısından çok önemlidir. Taş duvar modelleri seçimi yaparken mutlaka aydınlatma sistemi için döşenecek olan elektrik tesisatı çalışmanızı da gözden geçirmenizde fayda var. Kalıcı olarak yapılacak olan taş duvar modelleri uygulaması yapılmadan mutlaka ve mutlaka aydınlatma tesisatı döşenmelidir.

Kültür Taşı satışı

Uygulama yapmaya karar verdikten sonra Dekoratif taşsatışı yapılan bir mağaza ya da showroom’a giderek bu yerde uygulama yapmayı planladığınız duvar için bir seçim yapmanız gerekmektedir. Doğru ürün ve doğru bir renk seçimi yaptıktan sonra, uygulamayı yapacak ekibe istekleriniz doğrultusunda ürünleri teslim edebilirsiniz. Dekoratif taşsatışı ile ilgili düz alanlar için m2 siparişi vermeniz gerekmektedir. Olasılık dahilinde kolon taş duvar kaplama yapılacaksa bu alanlar için mtul olarak ifade ettiğimiz köşe taşı siparişi vermeniz gerekmektedir.
Dekoratif taş satışı iç ve dış mekan taş duvar kaplaması konusunda 15 senelik tecrübemizle hizmet verdiğimiz referanslarımızla en iyi tasarım ve dekorasyon bilgilerimizle Sayan Duvar Kaplamaları olarak bu konudaki tecrübelerimizi size aktarabiliriz.
Kültür Taş modelleri ;Tüm konut, villa, idari, kamu, banka, okul, kolej, sağlık, sosyal, kültürel yapılarda, Alışveriş Merkezi, Otel, Kafe, Pastane, Bar, Gece Kulübü, Mağaza, Restoran, Spor Salonu, Kuaför, Güzellik Merkezi, Ofis, Büro, iş yerlerinde, tatil köylerinde, Daire içlerinde, Tv ünitesi arkasında, duvar dekorasyonu tasarımlarında kullanılan Dekoratif taş uygulaması ile farklı ambianslar tasarlayıp ortamı sıcak bir hale dönüştürebilirsiniz.

Sayan Kültür taşı modelleri; Kültür taşı AgrillaKültür taşı AmorfoKültür taşı PizzaraKültür taşı PuebloKültür taşı ValleKültür taşı RocaKültür taşı MontunoKültür taşı Corte ve Kültür taşı Rio adı altında 9 farklı doku ve renk ile üretilmektedir.
Sayan Kültür Taşı, Üretici, imalatçı Firma olarak İstanbul’da hizmet vermektedir Kültür Taşı Modeleri, Fiyatları, hakkında detaylı bilgi alabilirsiniz.

Etiket Bulutu;
Dekoratif Taş | Dekoratif Tuğla | Duvar Panelleri | Antik Kültür Tuğlası | Barok Dekoratif Tuğla | Harman Tuğla Kaplama | Sedir Tuğla Duvar | | Taş Duvar Paneli | Tuğla Duvar Paneli | Ahşap Duvar Paneli | Beton Duvar Paneli | Rocc Taş Panel | Rotto Taş Panel | Piedra Taş Panel | Pedras Taş Panel | Canyon Taş Panel | Asur Tuğla Panel | Brique Tuğla Panel | Ladrillo Tuğla Panel | Ladrillo Loft Tuğla Panel | Ladrillo Cemento Tuğla Panel | Ferro Beton Panel | Hierro Beton Panel | Roughat Beton Panel | Roughast Loft Beton Panel | Wood Ahşap Panel | Breccia Ahşap Panel | Encorfrado Ahşap Panel | Atacama Dekoratif Taş | Evo Kültür Taşı | Herrera Taş Kaplama | İlion Taş Duvar | La Rinconado Duvar Taşı | Lumumba Dekoratif Taş | Maya Kültür Taşı | Mount Leuser Taş Kaplama | Mujica Taş Duvar | Ota Benga Duvar Taşı | Perito Dekoratif Taş | Persia Kültür Taşı | Roldos Taş Kaplama | Volantis Taş Duvar | kültür taşı | Tuğla Duvar Kaplama